پوشاک اسلامی دخترانه مقدمه
ویژگی های پوشاک اسلامی دخترانه در روایات
جنس لباس
علاّمه بزرگوار، مرحوم مجلسى(رحمه الله) در کتاب پرارزش «بحار الأنوار» در آداب زىّ و تجمل روایاتى را نقل مى کند که لازم است به پارهاى از آن روایات که بیانگر مسئله لباس است اشاره شود.
پیامبر بزرگ(صلى الله علیه و آله و سلم) به امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود: جامه حریر مپوش تا در بهشت جامه حریر بر تو بپوشانند.
در حدیث دیگر آمده: هر کس جامه حریر بپوشد، پوستش در قیامت به آتش سوزانده مىشود.
نکته
به سند معتبر از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل شده: جامه پنبهاى بپوشید که آن پوشش رسول خدا(صلى الله علیه و آله و سلم) و پوشش ما اهل بیت است و نبىّ اسلام جامه مویى و پشمى نمىپوشید مگر به علت و جهتى.
حضرت صادق(علیه السلام) فرمود: جامه مویى و پشمى نپوشید مگر عذرى اقتضا کند.
امام صادق علیه السلام فرموده: کتان از پوشش پیامبران است و بدن را فربه مىکند.
رنگ لباس پوشاک اسلامی دخترانه
در چند حدیث از نبىّ اسلام(صلى الله علیه و آله و سلم) آمده: جامه سپید بپوشید که پاکیزهترین و نیکوترین جامههاست.
امام صادق(علیه السلام) مىفرماید: امیرالمؤمنین(علیه السلام) اکثر اوقات جامه سپید مىپوشید.
حفص مؤذن مىگوید: حضرت صادق(علیه السلام) را در حرم پیامبر بین قبر و منبر دیدم که جامهاى زرد به رنگ بِهْ پوشیده بود و نماز مى خواند.
در حدیث حسن از حضرت صادق(علیه السلام) نقل شده: جامه سرخ تیره پوشیدن کراهت دارد، مگر براى تازه داماد.
ابوالعلا ـ که یکى از راویان حدیث است ـ مىگوید: حضرت صادق(علیه السلام) را در حال احرام دیدم که خود را با بُرد یمنى سبز پوشانده بود.
رسول اسلام(صلى الله علیه و آله و سلم) مىفرمود: سیاه پوشیدن مکروه است، مگر در سه چیز: کفش، کلاه [عمامه]، عبا.
نوع لباس پوشاک اسلامی دخترانه
اسلام، مردم را از پوشیدن جامهاى که از حد معمول بلندتر است و علت فخر و کبر بر دیگران مىشود منع کرده است.
– امام صادق(علیه السلام) مى فرماید: امیرالمؤمنین(علیه السلام) به بازار رفت و سه پارچه خرید، به قیمت یک اشرفى، یکى را پیراهن کرد تا نزدیک بند پا و یکى را لنگ تا نیمه ساق و یکى را ردا تا پایین تر از کمر، آن گاه دست به آسمان برداشت و پیوسته حمد الهى کرد تا به خانه بازگشت.
– امام موسى کاظم(علیه السلام) فرمود: ترجمه ظاهر وَ ثِیَابَکَ فَطَهِّرْ .این است که جامههاى خود را پاک گردان با توجه به این که جامههاى حضرت رسول(صلى الله علیه و آله و سلم) همیشه پاک بود، مراد الهى این است که جامه را کوتاه کن که آلوده نشود (آلوده به کثافات ظاهر و آلوده به کبر و غرور و خودپسندى).
– از حضرت باقر(علیه السلام) نقل شده: حضرت رسول(صلى الله علیه و آله و سلم) به شخصى وصیت کرد که زینهار که پیراهن و اِزار خود را بلند میاویز که این از تکبر است و خدا تکبر را دوست نمىدارد.
سایر روایات
– نبىّ اسلام(صلى الله علیه و آله و سلم) به ابوذر فرمود: هر که از روى تکبر جامهاش را بر زمین کشد، حق تعالى در قیامت نظر رحمت به او نفرماید.
– اسلام، مردان را از پوشیدن لباس زنان و زنان را از پوشیدن لباس مردان منع مىکند و همچنین مسلمانان را از پوشیدن لباسى که مخصوص به کفار است، نهى مىنماید.
– امام باقر(علیه السلام) مىفرماید: جایز نیست زنان شبیه به مردان شوند؛ زیرا رسول خدا(صلى الله علیه و آله و سلم) لعنت کرد مردانى که خود را شبیه زنان کنند و زنانى که خود را شبیه مردان بیارایند.
– امام صادق(علیه السلام) مىفرماید: خداى عزّ و جل به پیامبرى از پیامبرانش وحى فرمود که به مؤمنان بگو: جامه دشمنان مرا مپوشید و طعام دشمنان مرا نخورید و به مسلک دشمنان من سلوک ننمایید که شما هم جزء آنان قرار خواهید گرفت.
نتیجه گیری پوشاک اسلامی دخترانه
از مجموع روایات استفاده مىشود که مردان باید از لباس حریر، ابریشم و طلاباف بپرهیزند و از پوشیدن لباسى که از پوست حیوانات حرام گوشت تهیه شده خوددارى کنند و از پوشاندن بدن به لباس زنان و کفار خوددارى کنند و مرد و زن سعى کنند از پوشیدن لباسهایى که اسلام به هر یک از آنان حرام نموده کنارهگیرى نمایند و همچنین بر مردان و زنان لازم است از پوشیدن لباس بدن نما و لباس تنگ و لباسى که محرک شهوت نامحرمان است جدا خوددارى نمایند.